Om meg

Som veldig mange andre syelskere, startet min entusiasme på andre siden av kjøkkenbordet når mamma satt oss sydde klær til oss fire barna.

Jeg fikk prøvd selv også. Husker ikke om det ble så mye dukkeklær, men noen duker og kluter, har jeg friskt i minne. Så ballet det på seg da jeg fant en oppskrift på et bluse/busserull/kimono-lignende mønster som vedlegg i Det Nye. Gikk da i syvende klasse. Med allerede erfaring fra håndarbeid på skolen, det være seg håndarbeidspose, rutete kittel og nattkjole i LilleMartine, satte jeg i gang. Med rutete flanellsstoff, brukbart resultat og ble den veldig mye brukt!

Det ble også litt omsying. Bestemors brudekjole ble til en tøff vest. Et sort svingskjørt ble påført lommer, røde og grønne kroklisser, og med et lekkert rødt lakkbelte svingte livet.

Var nok en ganske sta og sterk ung dame. Så mot alle odds og råd fra rådgivere og lærere, valgte jeg sømfaget. Ville ha et skapende yrke. Dette var midt i den tiden tekstilindustrien i Norge raste nedover. På slutten av 70-tallet. Billigimport, tollfrihet, utflagging og negativitet. Men, jeg hadde troen!

Hadde sett en plakat med et helt løp fra to år på søm, et år praksis, så et år på Modellørlinjen, og tilslutt et avsluttende år i Molde med Konfeksjonsteknikkeren. Da skulle jeg være ferdig utdannet bedriftsleder. Sånn ble det! Og med gode resultater.

Riktignok med noen stopp som Produksjonsassistent, Produksjonssjef, Kvalitetsleder osv. Men i 1998 ble jeg medeier og daglig leder i en leiesømsbedrift med på det meste 26 ansatte. Etter det startet jeg mitt eget firma DRY Products AS, på ideen om en overmadrass for sengevætere og folk som svetter mye om natten. Inntok barneutstyrsbransjen med merket DRYkid, og ble der i over 11 år.

Mye ledelse og veldig lite søm. Noen tøffe tak, møtt veggen et par ganger, men aller mest morro! Nå kontrollerer jeg. Nå brenner jeg gjerne lys, men ikke i begge ender samtidig.

For å kompensere for manglende sømprosjekter fra tidligere, har jeg nå fått meg syrom. Har startet blogg for å kanskje inspirere andre.

Misforstå meg ikke; jeg har absolutt sydd oppgjennom årene, men det har gått veldig i bølger. Har sydd mange ballkjoler til min flotte datter, et par brudekjoler, to bunader, litt kundesøm ved arbeidsledighet, og et plagg i ny og ned.

Det jeg i de siste årene har brukt tid på, er vingetrekk til gubbens sportsfly, puter til hagemøbler, paviljongtak, opptrekking av møbler og alt mulig rart av ting og tang vi behøver rundt oss.

Men nå kjenner jeg at tiden er inne. Nå skal det skapes klær!

Følg med på bloggen.